7 důvodů, proč jsou dřevěné zahradní domky nejlepší volbou

7 důvodů, proč jsou dřevěné zahradní domky nejlepší volbou

V současné době jsou na trhu dřevěné zahradní domky v různých velikostech, materiálech a barvách. Podle našeho názoru je nejlepším materiálem pro zahradní domky dřevo. Nevěříš tomu?

Je mnoho důvodů, proč se vyplatí vybírat dřevěné zahradní domky, ale těchto sedm je těch nejlepších z nejlepších.

Dřevěné zahradní domky - výhody

Ekologie a zdraví

Dřevo je přírodní produkt šetrný k životnímu prostředí, který nejen že neuvolňuje žádné škodlivé látky, ale dokonce neutralizuje toxiny ve vzduchu. Mezitím materiál, jako je plast, při zahřívání nejen vydává toxické látky pro člověka, ale také měkne nebo bledne.

Z ekologického a ekologického hlediska nemůže dřevu konkurovat žádný materiál. Lesy se neustále obnovují, takže je minimalizováno poškozování životního prostředí a materiály (odpady) zbylé z procesu výroby dřevěného domku jsou recyklovány.

Dřevěné zahradní domky sice nejsou určeny k bydlení, ale vlastnosti dřeva zajistí, že se dům bude pohodlně používat v každém ročním období – ve velkém horku se dům nevytopí tolik jako kovové nebo plastové domy a v zimě naopak bude teplejší (kvůli nízké tepelné vodivosti).

Snadná montáž / demontáž / přesun

Naše dřevěné zahradní domky jsou stavěny na principu rychlého sestavení z jednotlivých stěn a dílů. Dřevěné zahradní domky nebo dřevěné garáže lze snadno sestavit a v případě potřeby demontovat a přemístit na jiné místo. Ve srovnání s kovovými nebo betonovými konstrukcemi jsou mnohem lehčí při převozu.

Dřevěné zahradní domky je nutné instalovat na speciálně připravený podklad, ale vzhledem k jeho lehkosti – podklad nemusí být příliš drahý a pevný. Dřevěné zahradní domky jsou lehké, takže nemají tendenci deformovat podklad.

Dřevěné zahradní domky nevyžadují žádná zvláštní stavební povolení, neboť se řadí mezi jednoduché stavby.

Konstrukční stabilita a trvanlivost

Dřevěné konstrukce jsou stabilní, protože jsou navzájem bezpečně a pevně spojeny. Není třeba je zpevňovat dalšími materiály. Dřevěné zahradní domky jsou montované z jednotlivých stěn a částí se staví rychle – během jednoho až dvou dnů, v závislosti na velikosti domku.

Správná montáž a impregnace dřevěného domku zajistí delší životnost. Tři věci, které jsou důležité pro každý typ domku: kvalitní pozinkovaná střecha, suchý základ a kvalitní ochrana stěn impregnací proti vlhkosti a škůdcům.

Přírodní dřevo je živé a prodyšné, což znamená, že dřevěné stěny domku samy regulují vlhkost (budou absorbovat vlhkost a uvolňovat ji do okolí). Mnozí tuto vlastnost připisují nevýhodám dřeva, ale právě tato vlastnost dělá dřevo opravdu cenným. Za přítomnosti vlhkosti se dřevo roztahuje a tím zajišťuje, že se do interiéru domu nedostane žádná vlhkost, a když je ponecháno suché, zanechává mezery, které vytvářejí přirozené větrání v domě.

Snadno opravitelné / obnovitelné

Dřevo se vyznačuje tím, že se snadněji renovuje a opravuje, protože dřevo a další části dřevěného domku jsou snadno dostupné ke koupi. Poškozené prkno, střechu nebo dveře snadno vyměníte. Pokud vás omrzí barva nebo se vám loupe, můžete dům snadno přetřít novými barvami. Pokud se plastový dům rozbije nebo vybledne, nemůžete jej opravit ani přelakovat.

Vytváří harmonii a pocit klidu

Vědci zjistili, že místnost obsahující přírodní dřevo zlepšuje lidem náladu. Dřevěná konstrukce působí v přírodě harmonicky. Dokonale splyne s přírodní, venkovskou nebo zahradní krajinou. Dřevo a jeho výrobky psychicky ovlivňují naše podvědomí – chceme se dotýkat přírodního dřeva, obdivovat jeho jedinečné vzory, užívat si jeho příjemnou vůni. Interiér doporučujeme napustit průsvitnými barevnými, abyste se mohli těšit z oku lahodících teplých barev dřeva a jedinečných dřevodekorů.

Nadčasová klasika

Strom vypadá esteticky krásně. Dřevo a jeho výrobky nejsou módou. Jde o přírodní stavební materiál, který byl vždy oblíbený a jeho poptávka rozhodně nebude klesat.

Dřevěné zahradní domky lze přizpůsobit každému exteriéru. Naše dřevěné zahradní domky ze smrkového dřeva se dodávají ve světlé barvě, kterou je třeba ošetřit, aby déle vydržela. Pokud chcete dům zachovat v přírodní barvě dřeva – stačí jej naimpregnovat. Pokud však chcete dodat svému dvoru nebo zahradě hravost, můžete ji natřít jakoukoli barvou, kterou si vyberete. Šedá chata ve skandinávském stylu s bílými okenicemi, lemováním a spárami se bude skvěle vyjímat na každém dvoře / zahradě.

Ekonomika

Dřevěná konstrukce váží málo (ve srovnání s jinými materiály), takže nevyžaduje drahý základ. Materiály chaty a údržba není nákladná.

Jak již bylo řečeno, dřevěné zahradní domky ze dřeva lze rychle sestavit, což ušetří spoustu drahocenného času. Dřevěné zahradní domky o velikosti 8-10 metrů je možné sestavit za 1-2 dny.

Máte zájem o dřevěné zahradní domky? U nás v e-shopu objednáte dřevěné zahradní domky rovnou již s dopravou a montáží za výhodnou cenu!