7 výhod plachtových hal (Tip: Jsou více než jen nákladově efektivní!)

7 výhod plachtových hal (Tip: Jsou více než jen nákladově efektivní!)

Plachtové haly, také známé jako obloukové haly, stanové haly, textilní haly nebo lehké montované haly atd., jsou v posledních letech stále populárnější díky své hospodárnosti, všestrannosti a mnoha dalším výhodám. Jsou vhodné pro nejrůznější použití, od dočasných stavenišť až po trvalé průmyslové objekty. V tomto příspěvku na blogu probereme 7 hlavních výhod plachtových hal, abyste se mohli rozhodnout, zda jsou vhodné pro vaše potřeby. Od jejich přenositelnosti až po energetickou účinnost mají plachtové haly co nabídnout.

Ukázat plachtové haly v e-shopu

1) Rychlé sestavení

Plachtové haly jsou navrženy tak, aby se daly rychle a snadno postavit. Ve většině případů je lze sestavit během několika hodin s minimálními nástroji a zkušenostmi. Díky tomu jsou ideální pro širokou škálu aplikací, od dočasných hal pro akce až po trvale využitelné haly. Nabízejí také tu výhodu, že je lze rychle demontovat a uložit, když se nepoužívají. Pro ty, kteří potřebují rychlé řešení svých stavebních potřeb, jsou textilní haly perfektní volbou.
 

2) Jsou vysoce univerzální

Haly s plachtovou krytinou nabízejí širokou škálu potenciálních využití a aplikací, díky čemuž jsou ideální pro různá průmyslová a zemědělská odvětví. Mohou být použity jako dočasné nebo trvalé haly a lze je snadno přizpůsobit vašim specifickým potřebám. To znamená, že mohou být použity pro průmyslové a komerční projekty, stejně jako pro akce a zemědělské účely.

Díky své všestrannosti jsou také vynikající volbou pro maloobchodní prodejny, kanceláře, sklady, hangáry, skleníky, úložiště, dílny a další. Kromě toho jsou textilní budovy extrémně přizpůsobitelné. Můžete si vybrat z různých barev a stylů, aby odpovídaly vzhledu a dojmu jakéhokoli prostředí. Můžete také přidat prosvětlení, dveře, izolaci, klimatizaci a další funkce, abyste zajistili, že vaše plachtová hala splní všechny vaše požadavky. Díky tomu jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá spolehlivé a cenově dostupné řešení.

3) Mohou být přemístitelné

Jednou z největších výhod plachtových hal je, že je lze podle potřeby přesouvat a přemisťovat. Díky tomu jsou ideálním řešením pro podniky a organizace, které mohou potřebovat se přestěhovat na jiné místo. Textilní haly jsou také skvělé pro dočasné účely, jako jsou koncertní prostory nebo dočasné obchodní prostory. Vzhledem k tomu, že je lze rychle a snadno přemístit, jsou látkové budovy stále populárnější ve stavebnictví, zemědělství a dalších průmyslových odvětvích.
Flexibilita a přenosnost plachtových hal je činí ideálními pro sezónní akce nebo příležitosti, kdy trvalá konstrukce nemusí být praktická. Plachtové haly poskytují pohodlný způsob, jak rychle a efektivně rozšířit, přemístit nebo přidat dočasné kryté prostory.

4) Nabízejí vynikající energickou účinnost

Pokud jde o energetickou účinnost, jsou textilní haly skvělou volbou. Plachtové haly jsou schopny snížit náklady na energii. Kompletně uzavřené haly minimalizují únik vzduchu a pomáhají udržet příjemné prostředí uvnitř haly během chladných zim a udržuje interiér chladný během teplých dní. Plachtová krytina pomáhá také izolovat hluk z venku a zajišťuje tišší prostory. Všechny tyto vlastnosti dělají textilní haly neuvěřitelně energeticky efektivní a nákladově efektivní.

5) Vyžadují minimální údržbu

Plachtové haly se neuvěřitelně snadno udržují, což z nich dělá ideální řešení pro ty, kteří chtějí udržet nízké provozní náklady. Na rozdíl od tradičních budov, textilní haly nevyžadují pravidelné malování, tmelení a další údržbu. Protože je kryt vyroben z odolného materiálu, je také odolnější proti opotřebení než jiné materiály. Pokud podniknete správné kroky k ochraně haly před přírodními živly, nebudete muset investovat do nákladných služeb údržby.
 

6) Dokážou odolat nepříznivým povětrnostním podmínkám

Plachtové haly jsou navrženy tak, aby vydržely i ty nejdrsnější povětrnostní podmínky, od deště a sněhu až po silný vítr a extrémní teploty. Textilní haly jsou extrémně odolné a lze je přizpůsobit silnému větru a silnému dešti. Jejich schopnost odolat nepřízni počasí je dána jejich odolnými materiály, technickým designem a tím, že je lze bezpečně ukotvit k zemi.

Plachtovina, kterou používáme k výrobě našich hal, je vysoce odolná vůči ultrafialovým paprskům, takže se časem neznehodnotí. Má také vynikající pevnost v tahu, což znamená, že zůstane odolná při silném větru a bouřce. Napětí tkaniny je rovnoměrně rozloženo podél struktury, což snižuje namáhání materiálu a pomáhá jej udržet v bezpečí i v těch nejextrémnějších povětrnostních podmínkách.

Tvar plachtových hal jim navíc pomáhá odolávat silnému větru tím, že vytváří aerodynamickou strukturu, která od ní vítr odklání. To snižuje množství namáhání budovy a pomáhá ji udržet bezpečnou i v těch nejsilnějších větrech. Celkově jsou naše plachtové haly navrženy tak, aby byly neuvěřitelně odolné a schopné odolat všemu, co na ně příroda hodí.

 7) Jsou ekologickou variantou

Jednou z hlavních výhod plachtových hal je, že jsou ekologickou volbou pro potřeby vaší haly. Naše haly jsou vyráběny z recyklovatelných materiálů, což z nich dělá udržitelné a ekologické řešení hal. Prodyšný charakter tkaniny také pomáhá snižovat spotřebu energie ve struktuře, protože umožňuje přirozené větrání a chlazení. Kromě toho, protože tyto haly lze znovu použít a přemístit, mají menší dopad na životní prostředí než tradiční stavby, jejichž výstavba vyžaduje více zdrojů. Jako takové jsou vynikající volbou pro podniky, které chtějí snížit svou ekologickou náročnost.

Potřebujete řešit plachtovou halu? - Neváhejte se na nás obrátit. Na našich stránkách www.halytexas.cz si můžete vytvořit jednoduchou poptávku a my vám obratem zašleme cenovou nabídku. Případně využijte náš e-shop na plachtové haly, kde nakoupíte plachtové haly za nejnižší ceny v ČR.