Kruhová krytá jízdárna: definice, výhody a nákup

Kruhová krytá jízdárna: definice, výhody a nákup

Co je to kruhová krytá jízdárna?

Kruhová krytá jízdárna je navržena tak, aby poskytovala pohodlné a bezpečné tréninkové prostředí pro jezdce, trenéry koní a koně před povětrnostními podmínkami. Ať už je vlezlý studený vítr, spalující slunce nebo liják, kruhová krytá jízdárna funguje jako magický ochranný deštník, který vás i vaše koně chrání před zraněním a umožňuje pohodlný a bezpečný trénink.

Jaké jsou výhody používání kryté kruhové jízdárny?

Jakmile se kruhová krytá jízdárna dostane do každodenního využívání, zjistíte, že je to velmi moudrá volba. Nejen, že chrání koně a trenéry před vnějšími faktory prostředí, ale také účinně chrání koně a zvyšuje efektivitu tréninku. Pojďme prozkoumat, jaké má krytá kruhová jízdárna výhody při používání.

Výhody pro koně:

  • Bez vlivu počasí: Kruhová krytá jízdárna je vhodná pro trénink koní kdykoli a kdekoli, bez ohledu na povětrnostní podmínky.

  • Soustředěný trénink: Kruhová krytá jízdárna má dostatečně vysoké stěny, které účinně blokují vnější podněty, což umožňuje koním soustředit se na trénink.

  • Regulace teploty: Kryté kruhové jízdárny pomáhají regulovat teplotu, poskytují chlad v horkých létech a teplo v chladných zimách.

  • Zdraví koně: Kruhová krytá jízdárna poskytuje čistý a hygienický povrch a snižují riziko onemocnění koní.

 

Výhody pro jezdce a trenéry koní:

  • Bezpečnost: Uzavřené prostory snižují pravděpodobnost nehod při výcviku koně.

  • Pohodlí: Pohodlné prostředí po celý rok zpříjemňuje trénink.

  • Efektivita: Snížené vnější rušení vede k efektivnějšímu tréninku.

  • Všestrannost: Jezdci mohou jezdit na koních uvnitř a trenéři je mohou trénovat. I koně si mohou volně pobíhat a válet se uvnitř. 

5 klíčových faktorů, které je třeba zvážit před nákupem kryté kruhové jízdárny

Kruhová krytá jízdárna je významnou investicí. Než se rozhodnete pro nákup, zvažte prosím následujících 5 faktorů:

  1. Velikosti průměru: Vyberte vhodnou velikost průměru na základě omezení místa, velikosti koně a tréninkových potřeb. Naše kruhová krytá jízdárna je o průměru 18 m ale dle požadavku můžeme vyrobit jízdárnu o jiném průměru.

  2. Výběr materiálu:  Kruhová krytá jízdárna je vyrobena z odolného materiálu s dlouhou životností. V případě požadavků je možné provést výrobu kruhové jízdárny na zakázku.

  3. Výběr dřevěné stěny: Naše krytá kruhová jízdárna máme dřevěné stěny řešené ze smrkového dřeva o síle 42 mm. Na přání zákazníka je možné dřevěné stěny zhotovit i z jiného typu dřeva.

  4. Rozpočet: Různé materiály určují různé ceny. Naše kruhová krytá jízdárna je nejvýhodnějším řešením na trhu v ČR. Specifické kruhové jízdárny z jiného materiálu mohou mít mnohem vyšší cenu. Pro úsporu je možné provést výrobu menšího průměru jízdárny, případně dodat zákazníkovy pouze konstrukci s kompletní střechou a zbylé části, jako je výdřeva, protiprůvanové sítě, okapy apod. si může zákazník dořešit osobně.

  5. Montáž a přeprava: Vzhledem k tomu, že se jedná o náročnější montáž, naše firma Texas Connection zajistí kompletní přepravu kruhové jízdárny a profesionální montáž. Stačí si pouze zajistit správné místo a připravit základové patky dle výkresové dokumentace.

 

Přestože je kruhová krytá jízdárna významnou investicí, věříme, že jsou tou nejlepší volbou, kterou můžete udělat, a výrazně zlepší pohodu vás i vašeho koně. Mnoho skrytých výhod se postupně ukáže v průběhu času.

Děkujeme za přečtení, doufáme, že vám tento článek pomůže. Pokud máte nějaké dotazy ohledně kruhové kryté jízdárny neváhejte nás kontaktovat.. Pro více informací prosím kontaktujte tým Texas Connection nebo nás kontaktujte na tel.: +420 725 109 439 nebo nám napište na e-mail: prodejna@texasconnection.cz Těšíme se, že vám brzy pomůžeme.