NEJLEPŠÍ PRŮVODCE NÁKUPEM KOTCE PRO PSA

NEJLEPŠÍ PRŮVODCE NÁKUPEM KOTCE PRO PSA

NEJLEPŠÍ PRŮVODCE NÁKUPEM KOTCE PRO PSA

Všichni své psy milujeme a chceme pro ně jen to nejlepší, a tak se sami sebe ptáte: „Mám pořídit svému psovi kotec?“. Tuto otázku a spoustu dalších vám zodpoví náš nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa. Tyto otázky dostáváme často a odpověď závisí pouze na vašem uvážení, proč si pořídit kotec. Kotec je skvělým řešením pro výchovu psů a pokud je správně používán, je bezpečným zázemím pro vašeho psa, aby si odpočinul, kdykoli si bude přát.

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Tento nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa vám poradí, pro jaké psy lze kotec využívat.

Kotec se může používat u mladších psů, ale může být použit u psů jakéhokoli věku, jeho hlavním účelem je udržet vašeho psa v bezpečí a zajistit mu venkovní zázemí, když nejste poblíž nebo na něj nemůžete dohlížet.

A co kotce pro štěňata?

Čtěte dále - nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

U štěňat se kotce pro psy (nebo menší kotce pro štěňata) používají jako pomůcka pro nácvik při učení poslušnosti. Kotec pro psa zabraňuje také vašemu psovi dělat věci, které by dělat neměl, chodit na místa, kam by chodit neměl, a obecně je chránit před pohromou, když jste zaneprázdněni.

 

Náš kotec pro psa Standard dodáváme v rozměru 2x2 m, 2x3 m a 2x4 m

Čtěte dále - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Jak již bylo zmíněno, kotec pro psa se používá k tomu, aby váš pes zůstal v bezpečí, když na něj nejste schopni dohlížet. Za tímto účelem jsou kotce pro psy obvykle vyrobeny z jednotlivých stěn v kombinaci ocelové konstrukce a dřeva, což znamená, že jsou velmi odolné i pro chov velkých psů, a zabraňují psům se prokousat ven.

A jak dopadnou Vaše boty?

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Takže vaše boty, zahradní nábytek a bůhví co ještě jsou v bezpečí, když jsou dvířka kotce zavřená. Kotce pro psy by neměly být používány po delší dobu a měly byste vždy vše pečlivě zkontrolovat a zajistit, než necháte svého psa samotného uvnitř, zabráníte tak zraněním, ke kterým by mohlo dojít.

Kotec pro psa kombinovaný

 

Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa vám také vysvětlí, jaké používáme materiály pro výrobu kotců

MATERIÁLY KOTCE

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Materiály použité v kotci pro psy mohou ovlivnit jeho cenu, bezpečnost a životnost. V ČR je více výrobců a dovozců kotců, ne však všichni řeší kvalitu, bezpečnost a odolnost kotce. Většina dovozců dávají přednost hlavně nízké ceně, což nikdy není ideální volbou.

Z jaké jsou kotce konstrukce?

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa 

Kovové rámy s výplní dřeva z palubek jsou pravděpodobně nejdražší volbou, ale s touto vyšší cenou získáte také zvýšení kvality a odolnosti. Kovové prvky kotce jsou bezúdržbové, dlouho vydrží a pes je nemůže poničit. Špatně konstruované levné kotce by naopak mohly vašeho psa zranit a nemuseli by vydržet velký nápor psů, kteří nejsou dobře vychování a chtěli by se z kotce dostat ven.

Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa radí, co vše zvážit před pořízením kotce pro psa

Před pořízením kotce byste vždy měli zvážit veškeré výhody a nevýhody, aby váš pes byl vždy v bezpeční. Kotce v kombinaci kov a dřevo mají i další výhodu a bonus v tom, že jsou vyráběna v různých velikostech, ale také mají schopnost připojit více kotců k sobě do požadované délky i šířky.

Výhody našich kotců

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Výhodou těchto kotců také je, že je dodáváme s kvalitní ocelovou podlahou s podlahovou krytinou z Cetris desek, které jsou odolné vůči vlhkosti, mrazu a lze je snadno čistit. Kotce také lze namontovat na různý terén např. travnatý povrch, štěrk, betonovou dlažbu apod.

Kotec pro psa kombinovaný

 

Výběr správného typu kotce a materiálu bude záviset na vás a na velikosti vašeho psa. Vybírejte moudře, protože rozhodujete o tom, zda vaše pantofle přežijí nebo končí. Věříme, že nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa vám usnadní výběr.

VELIKOST KOTCE

Náš nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa vám poradí, jakou velikost kotce si máte vybrat.

Dalším důležitým rozhodnutím při výběru kotce pro psa je velikost. Nemá smysl kupovat psí kotec určený pro Jack-Russela, pokud máte německou dogu. Velikost musí odpovídat velikosti psa.

VENKOVNÍ KOTEC

Co je vlastně venkovní kotec pro psa vám vysvětlí náš nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Venkovní kotec by měl být vždy kompletní včetně podlahového rámu s podlahovou krytinou a včetně střechy. Takto se zabrání tomu, aby udržel vašeho psa uvnitř a zabránil mu vyskočit ven a zabránil dalším zvířatům skákat dovnitř. Kotce se střechou řeší tyto problémy bezpečně a také přidávají trochu stínu v horkých dnech. Samozřejmě se ujistěte, že kotec má vhodnou velikost pro vašeho psa a pamatujte, že pokud je váš pes mladý, stále roste, a to je třeba vzít v úvahu při zvažování velikosti kotce.

JAK SPRÁVNĚ VYUŽÍVAT KOTEC?

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Zatímco jste zaneprázdněni, je ideální čas použít kotec, neměli byste psa do kotce v nutnosti uzavřít a odejít, ale umožnit mu, aby vstoupil do kotce sám. Do kotce můžete umístit nějaké hračky, přikrývky a možná i pár pamlsků. Pes by neměl být ponechán v kotci po delší dobu (obvykle maximálně 2-4 hodiny). Delší časové úseky mohou vést k nudě a pes pravděpodobně začne kňučet a možná si vytvoří nějaké zlozvyky, jako je škrábání na stěny, okusování materiálu apod. Kdykoli můžete na svého psa dohlížet, nezapomeňte otevřít dvířka a pustit je ven, a následně odměňte každé dobré chování.

KDY ZAČÍT VYUŽÍVAT KOTEC?

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Pokud zavedete kotec, když je váš pes ještě malý, je tou nejlepší volbou, protože kotec začnou vnímat jako součást života. Starší psi však budou vyžadovat určité povzbuzení (a možná nevěstu nebo dvě). Pomocí pamlsků a hraček je nalákejte do kotce a poté je odměňte při opakování vámi zvoleného příkazu ('Do kotce' nebo 'Do boudy' atd.). Nikdy byste svého psa neměli do kotce nutit, protože by se tak bál dovnitř a vedlo by to k dalším špatným návykům.

KOTEC NENÍ VĚZENÍ!

Čtěte dále  - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Kotec se používá, když nemůžete dohlížet na svého psa, není a nikdy by neměl být používán jako trest nebo jako vězení. Mnoho nových trenérů udělá tuto chybu a nakonec to donutí psa nenávidět svůj kotec.

Pokud psa na kotec učíte, opravte psa slovy a pak pochvalte za cokoliv dobrého. Aby byl kotec užitečný, musí ho váš pes vnímat jako dobré místo, kde dostanou krmivo, vodu a pamlsky a možnost odpočívat bez vyrušování.

NEVZDÁVEJTE SE

Věříme, že doposud vám nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa přinesl užitečně rady. Čtěte dále a dozvíte se např. jaké mají kotce pro psy výhody.

Když poprvé budete seznamovat svého psa s kotcem a zavřete ho dovnitř, pravděpodobně bude zpočátku vykazovat určité známky podráždění, protože se nemůže pohybovat jako obvykle. Jakmile začnete opouštět místnost, pravděpodobně se to změní ve štěkání a kňučení.

Když se to stane, je důležité, abyste se nevzdali a neutíkali zpět, abyste je pustili ven nebo jim věnovali jakoukoli pozornost (To je to, co chtějí!). Jakmile budou uvnitř po dobu vaší nepřítomnosti a budou zticha a v klidu, otevřete dveře a pochvalte je.

Jste již téměř na konci článku - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

 

Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa a spoustu skvělých výhod

VÝHODY KOTCŮ PRO PSY

Kotce pro psy nabízejí spoustu výhod, některé z nich jsou, která vám přináší nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa

Pes nemůže utéct – Pokud zůstanou venkovní dveře otevřené a vy jste momentálně jinde, pes již nemůže uniknout z dveří, aniž byste si toho všimli, místo toho je v bezpečí ve svém kotci.

Váš pes se naučí být klidný – Všichni psi jsou nadšení, když k nim přijdou na návštěvu noví lidé, což vede ke skákání a pokud jsou přítomny malé děti, potenciálně je mohou srazit a zranit. Tomu se lze vyhnout tím, že použijete svůj kotec jako způsob, jak udržet psa v klidu, když jsou kolem něj noví lidé.

Můžete představit nové domácí mazlíčky – Pokud jste nikdy předtím žádné domácí mazlíčky neměli, možná vás unavuje pořídit si další a představit ty dva. Například psi nejsou příliš tolerantní ke kočkám, takže se můžete bát nechat ty dva na setkání. S kotcem můžete kočce a psovi umožnit, aby se setkali, aniž by se to všechno pokazilo.

Váš pes může klidně spát – Pokud máte v domě malé děti, budete vědět, že jakmile zahlédnou spící zvíře, prostě je nemohou nechat spát a musí je vzbudit. S kotcem to není možné, protože pes a dítě jsou odděleni.

Zabraňuje kousání věcí – Někteří psi si prostě užívají věci žvýkat! Je to tak jednoduché. S kotcem jsou schopni žvýkat pouze to, co jim dáte.

Omezení na bezpečné krmivo – Pokud jste někdy v životě měli psa, jistě víte vědět, že jeho oblíbeným časem je sledovat vás, jak jíte, a občas se pokusit ukrást, co se dá. S kotcem se tomu všemu lze vyhnout, pes se naučí držet si během jídla odstup. To je zvláště užitečné, pokud máte malé děti, které se teprve učí jíst.

Starší a mladší psi – Pokud máte staršího psa a snažíte se představit mu nové štěně, které se snadno vyplaší a je hravé, může to být pro staršího psa těžké, protože už na to nemá energii ani toleranci. Pomocí kotce je můžete držet odděleně, dokud si nezvyknou na vzájemnou přítomnost.

Toto byl celkový souhrn z článku nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa. Děkujeme Vám za váš čas.

 

Kotec kombinovaný a krmítka

 

Kde nakoupit kotec pro psa?

Jsme rádi, že jste si přečetli článek - Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa. Pokud máte dotazy k našim produktům, neváhejte nás kontaktovat.

TEXAS CONNECTION – Váš partner při výběru kotce a boudy pro psa

V našem internetovém obchodě Texas Connection vám přinášíme osvědčenou a funkční nabídku psích bud a kotců pro vaše psy. Pokud preferujete kvalitní dřevěné psí boudy, v Texas Connection naleznete ideální možnosti výběru. Máte dotazy nebo návrhy?

Nejste si jisti, který produkt je pro vašeho psa ten pravý? Kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky. Jsme tu pro vás a těšíme se na vaše dotazy abychom vám pomohli najít ideální řešení pro pohodlí a bezpečí chov psů.

Nejlepší průvodce nákupem kotce pro psa a spoustu skvělých článků si můžete přečíst na našem blogu zde