Je dřevěná bouda pro psa odolná vůči povětrnostním vlivům?

Je dřevěná bouda pro psa odolná vůči povětrnostním vlivům?

Dřevěná bouda pro psa poskytuje bezpečný a pohodlný prostor pro vaše milované mazlíčky a poskytuje jim určené místo k jídlu, spánku a odpočinku. Díky tomu je dřevěná bouda pro psa umístěna někde ve vaší zahradě, které je výhradně jejich, což jim může přinést pocit bezpečí a soukromí.

Dřevěná bouda pro psa se dodává v různých velikostech a provedení, aby vyhovovala všem vašim požadavkům. Vnitřní boudy nebo kotce jsou obecně lehké na manipulaci, snadno omyvatelné a lze je vybavit měkkým pelíškem pro psy.

Venkovní boudy nebo kotce jsou vyráběny různých materiálů. Některé typy bud jsou obvykle vyrobeny z plastu nebo dřeva, přičemž některé určitě nejsou vhodné pro chov psů.

Čtěte dále a zjistěte více o tom, z jakého materiálu je dřevěná bouda pro psa a jak vybrat vhodný venkovní domov pro vašeho psa.

 

Proč zhotovit psům v zahradě ,,venkovní bydlení,,?

Někteří majitelé psů dávají přednost chovu psů v pohodlí a teple vašeho domova, jiným vyhovuje spíše venkovní prostředí. Existuje několik důvodů, proč zhotovit svému psovi venkovní zázemí, např.

Dejte svému psovi jeho vlastní prostor – psi mohou být teritoriální a neklidní, pokud mají pocit, že nemají prostor, kde by se mohli schovat před nepříznivým počasím, jíst relaxovat. nebo spát.

Ochrana vaší zahrady – pokud svému psovi dáte určené místo, kam jít, může to omezit jeho potřebu poškozovat vaší zahradu, zahradní nábytek nebo jiné oblasti vaší zahrady.

Podpora tréninku a učení – venkovní kotec nebo dřevěná bouda pro psa může vašemu psovi pomoci naučit se poslušnosti a také poskytnout prostor bez stresu, který pomůže minimalizovat neklidné chování.

Dřevěná bouda pro psa - vlastnosti a výhody

Dřevěná bouda pro psa nebo kotce se bude značně lišit v závislosti na velikosti a preferencích vašeho psa, stejně jako na vašem rozpočtu. Ale většina domů se zahradou, pokud je váš pes její součástí se bez boudy nebo kotce neobejde. Dřevěná bouda pro psa musí být hlavně z bezpečné a kvalitní konstrukce, bez ostrých prvků, snadno čistitelné a s dlouhou životností.

Jaké by měla mít vlastnosti dřevěná bouda pro psa:

● Izolace pro teplo

● Bezpečné materiály

● Zvedací střechy pro snadné čištění

● Podlaha kotce vhodná pro opláchnutí vodou

● Možnost připevnit krmítko s miskou na jídlo a vodu

● Otevřený vchod pro snadný přístup

● Pozinkovaná konstrukce pro dlouhou životnost

● Dostatečný prostor pro psa

Plastová bouda nebo dřevěná bouda pro psa?

Při nákupu nové boudy pro psa budete muset zvážit hlavní dvě možnosti, zda je lepší plastová bouda nebo dřevěná bouda pro psa. Obě varianty představují specifické vlastnosti, které budou vyhovovat různým plemen psů.

Zde je přehled výhod a nevýhod obou typů:

Výběr boudy z plastu

Plastová bouda nebo bouda pro psa bude k dispozici v širší paletě barev a tvarů než dřevěná alternativa. To je dobrá volba, pokud hledáte zvláště jasný nebo syntetický barevný odstín pro nový domov vašeho psa.

Plastové varianty jsou obecně příznivější pro rozpočet, kde je tento materiál levnější a dostupnější než dřevěné alternativy. Je to také lehčí varianta, která může snížit náklady na dopravu.

Plastový vnitřek se snadno čistí a udržuje, kde lze hladký syntetický povrch snadno sterilizovat a uklidit. Plast je odolný vůči vlhkosti a plísním způsobeným vlhkým počasím, což znamená, že vaše psí bouda zůstane déle ve špičkovém stavu.

Nevýhody
I když je plast voděodolný a obecně dobrý izolant, protože dokáže zachytit teplo, nebude fungovat jako účinný tepelný vodič, což znamená, že v chladném počasí neudrží vašeho psa tak v teple jako alternativa dřevěné boudy.

Plast také není tak odolný jako dřevěná bouda, kde nevydrží tak dlouho, než začne degradovat, zejména za přetrvávajícího špatného počasí. To se může zhoršit tím, že váš pes žvýká plastové části, a následně vzniknou díry nebo trhliny a to ovlivní úroveň tepla a bezpečí, které bouda poskytuje.

Výběr boudy ze dřeva

Dřevěná bouda pro psa je vynikajícím přírodním izolantem a udrží vašeho psa v teple a suchu během chladnějších měsíců. Když je dřevěná bouda pro psa dobře postavená, odolá řadě povětrnostních podmínek a je pro vašeho psa velmi vhodným řešením.

Dřevěná bouda pro psa může být perfektním doplňkem vašeho zahradního nábytku, kde se dřevěná konstrukce hodí k palubkám, lavičkám a zahradním domkům, které jste si již zakoupili. Přirozený vzhled psí boudy také doplní již existující výsadbu rostlin a travnaté plochy.

Nevýhody
Jelikož je dřevěná bouda pro psa odolnější a kvalitnější konstrukcí, bude obecně dražší než plastové boudy. Vzhledem k tomu, že jde o těžší konstrukci, může potenciálně dojít na vyšší náklady na dopravu.

Dřevěná bouda pro psa je odolnější proti okusování a znehodnocení povětrnostními vlivy, ale jako přírodní materiál může být obtížné je perfektně vyčistit. Dejte si hlavně pozor na levné psí boudy. Ty mohou být také náchylné k hnilobě. Tomu lze předejít vhodným nátěrem na dřevo dle vašich představ.

Ohledy na životní prostředí

Při výběru materiálů je klíčové zohlednit ekologické hledisko. Plasty zatěžují životní prostředí, takže preferujte recyklované varianty. U dřevěných konstrukcí hledejte dodavatele s důrazem na udržitelnost. Pokud bude vaše dřevěná bouda pro psa vyžadovat povrchovou úpravu, volte ekologicky šetrné produkty.

Bezpečnostní opatření

Ubytování psa venku s sebou přináší řadu rizik, kterým by domácí mazlíček nebyl vystaven.

Mít bezpečnou a pevnou boudu nebo kotec pro psy pomáhá chránit se před riziky nepříznivého počasí, zranění psa apod. Je důležité, aby dřevěná bouda pro psa měla správnou tepelnou izolaci na zimu a také větrání a stín, aby se zabránilo slunečnímu záření. Možnost jednoduchého uzavření a otevření dveří kotce a kvalitní materiály.

Je také důležité vzít v úvahu temperament vašeho psa při jeho umístění venku. Některá plemena, stejně jako starší nebo nemocní psi nejsou vhodní pro venkovní pobyt. Pokud váš pes raději spí venku, pak je nezbytné, aby to bylo vyváženo správným výběrem chovatelského zařízení.

Plemena psů vhodná pro venkovní chov

Mezi psí plemena, kterým jistě bude dřevěná bouda pro psa pěkně sloužit, patří husky, němečtí ovčáci, rotvajleři, bernský salašnický pes, australský ovčák, border kolie, foxhoudn apod. Vždy se doporučuje zvážit individuální osobnost a temperament vašeho psa před jeho umístěním venku, bez ohledu na plemeno.

Chcete aby měla dřevěná bouda pro psa správné parametry a potřebujete poradit při výběru? Neváhejte nás kontaktovat.

TEXAS CONNECTION – Váš partner při výběru kotce a boudy pro psa

V našem internetovém obchodě Texas Connection vám přinášíme osvědčenou a funkční nabídku psích bud a kotců pro vaše psy. Pokud preferujete kvalitní dřevěné psí boudy, v Texas Connection naleznete ideální možnosti výběru. Máte dotazy nebo návrhy?

Nejste si jisti, který produkt je pro vašeho psa ten pravý? Kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky. Jsme tu pro vás a těšíme se na vaše dotazy abychom vám pomohli najít ideální řešení pro pohodlí a bezpečí chov psů.