5 důvodů proč využívat pastevní přístřešek pro koně

5 důvodů proč využívat pastevní přístřešek pro koně

Existuje mnoho důvodů, proč využívat pastevní přístřešek pro koně. Extrémní počasí může být nepříjemné a pastevní přístřešek pro koně nabízí stín, ochranu a pohodlí. Plachtové přístřešky a dřevěné přístřešky mohou být také vhodné pro nemocné nebo staré koně. V tomto případě je však volba přístřešku velmi důležitá. Pastevní přístřešky musí být bezpečné, lehce udržovatelné a dostatečně prostorné.

Chcete-li se o své koně správně starat, musíte jim poskytnout nějaký druh úkrytu. Pastevní přístřešek pro koně je proto vhodným řešením. Přístřešek může být umístěn přímo na pastvině nebo ve výběhu. To umožní koním využívat přístřeší kdykoliv budou potřebovat. Přístřešek pro koně může být pro celkové zdraví vašeho koně docela prospěšný. Zde je sedm zdravotních přínosů pastevních přístřešků.

POSKYTNĚTE SVÝM KONÍM PŘÍSTŘEŠÍ PŘED NEPŘÍZNIVÝM POČASÍM

Pastevní přístřešek pro koně poskytuje vašim koním úkryt před chladným zimním větrem, sněhem a deštěm. V létě mohou vaši koně najít stín před sluncem. Vzhledem k tomu, že koně snášejí teplo a chlad mnohem lépe než lidé, přístřešek pro koně poskytne adekvátní úkryt, i když není zcela uzavřený.

VENKOVNÍ PŘIROZENÉ PROSTŘEDÍ

Stodoly a koňské stáje mohou být dusné a prašné, ale otevřený pastevní přístřešek pro koně nebo přístřešek s vestavěným boxem poskytují vynikající vzdušné prostředí. Toto větrání je nezbytné nejen pro uvolnění dusna, ale také z důležitých zdravotních důvodů. Nedostatečné větrání vede k hromadění bakterií, růstu plísní a hromadění prachu. To vše může být velmi škodlivé pro zdraví vašeho koně.

CHRAŇTE KONĚ PŘED OTRAVNÝM HMYZEM

V létě mohou mouchy a jiný hmyz otravovat koně, když jsou na pastvě. Tento hmyz je však raději venku na horkém slunci než ve stáji nebo ve stodole. Tím, že postavíte pastevní přístřešek pro koně, do které mohou vaši koně vstupovat a vycházet podle libosti, vytvoříte pro ně prostor, kam se mohou schovat, kdykoli je na ně hmyzu příliš mnoho.

 

DOPŘEJTE KONÍM DOSTATEK POHYBU

Jak jste si již mohli přečíst, koně jsou stvořeni k aktivnímu životu. Divocí koně na pastvinách se udržovali v kondici a zdraví neustálým pohybem. U dnešních koní, kteří jsou celý den zavření ve stáji, se mohou vyvinout četné zdravotní problémy související s nedostatkem fyzického pohybu. Patří mezi ně obezita a zažívací problémy.

Na druhou stranu pastevní přístřešek pro koně může napodobovat prostředí divokých pastvin tím, že umožňuje vašim koním, aby si přístřešek zvolili jako svůj úkryt kdykoliv budou potřebovat. Mohou do přístřeší vstoupit nebo vystoupit, kdykoli chtějí, pobíhat kolem přístřeší nebo v něm odpočívat, jak chtějí. Výsledkem je lepší celková kondice vašich koní.

kůlna

ZLEPŠETE DUŠEVNÍ ZDRAVÍ SVÉHO KONĚ

Stejně jako u lidí, i u koní se mohou vyvinout problémy s duševním zdravím, jako je úzkost a destruktivní chování, pokud jsou příliš zavření a nesprávně cvičeni. Vysoce sociální povaha koní je činí ještě náchylnějšími ke špatnému duševnímu zdraví, pokud jsou chováni sami. U ustájených koní je pravděpodobnější, že se vyvinou opakující se destruktivní chování.


Koupit pastevní přístřešek pro koně v e-shopu zde

 

PŘESUŇTE SVŮJ PASTEVNÍ PŘÍSTŘEŠEK PRO KONĚ KDYKOLV, KAMKOLIV A PODLE POTŘEBY

Konečně, pastevní přístřešek pro koně je mnohem mobilnější než si myslíte a lze je za určitý čas snadno přemístit na jiné místo, aby lépe vyhovovala potřebám vašich koní.

Například v zimě můžete pastevní přístřešek pro koně umístit na místo, kde je méně větru. To pomůže vašim koním zůstat v teple. V letních měsících si však můžete všimnout, že se vaši koně vyhýbají svému přístřešku a místo toho se rozhodnou zůstat venku na ostrém slunci, kde je neustále otravují mouchy. Proč? No, možná umístění mimo vítr není tak skvělý nápad v letních měsících, kdy je vítr užitečný pro chlazení a správné větrání.

Čas přestěhovat pastevní přístřešek pro koně na jinou pastvinu. Žádný problém. Na novou pastvinu lze přesunout jak plachtový přístřešek, tak i dřevěný přístřešek.

 

 

Dřevěný pastevní přístřešek pro koně

TEXAS CONNECTION – Váš partner pro chovatelská zařízení

V našem internetovém obchodě Texas Connection vám nabízíme osvědčené a funkční chovatelské zařízení pro koně. Pokud preferujete kvalitní produkty pro chov koní a skotu, v Texas Connection vyrábíme pastevní přístřešky, krmelce, ohradní panely nebo kruhové jízdárny. Nabízíme také výrobu chovatelského zařízení na zakázku, dle potřeby zákazníka.

Máte dotazy ohledně produktů? Kontaktujte nás e-mailem nebo telefonicky. Jsme tu pro vás a těšíme se na vaše dotazy abychom vám pomohli najít ideální řešení pro chov koní.

Plachtový pastevní přístřešek pro koně 3 x 6 m nebo dřevěný pastevní přístřešek pro koně 3 x 6 m koupíte online v našem e-shopu.